Miért mondom ezt? Az nyilvánvaló, hogy a csipke nagyon dekoratív. Nem véletlen, hogy a textilek királynőjének tartják. Díszítjük vele a környezetünket, ruháinkat, tárgyainkat. Megmutatjuk a szépségét.

De ennél sokkal többről is szó van. Számtalanszor tapasztaltam már, hogy egy utcai forgatagban megakad a szemem, azon, aki egy szép csipke mellényt hord. Vagy egy csipkés kiegészítőt visel. Egy táskát, egy sálat, vagy kesztyűt. Gondoltam ez azért van, mert nekem már rááll a szemem az ilyen dolgokra. Ugyanakkor azt is átéltem nem egyszer, hogy én viseltem csipkés ruhadarabot és olyan társaságban, ahol csak én voltam csipkekészítő, többen is, nők és férfiak egyaránt, csodájára jártak, felfigyeltek rá és megdicsérték, hogy milyen szép. A szépséget nem lehet figyelmen kívül hagyni. A csipke mindenképpen felhívja magára a figyelmet. Beszédtéma lesz. És milyen jó valami szépről, művésziről beszélgetni egy társaságban, nem csak a világ problémáiról, válságról, politikáról.

Aztán, ha még tovább vizsgálom a világ szebbé tételét, eljutok oda, hogy az, aki készíteni is tudja a csipkét, létrehozza a szépséget. Hihetetlen öröm és büszkeség elkészíteni egy művészi alkotást. De nem csak a végeredmény számít, hanem az a folyamat is, amíg elkészül. Az órákon át zajló koncentrálás, elmélyült munka, teljesen kikapcsol, megnyugtat, pihentet. Millió új, inspiráló gondolat születik meg a fejedben. Tele leszel ötlettel, tervvel, vággyal, energiával. Az ilyen pozitív töltetű ember, nem teszi szebbé a világot?

A csipkekészítés egy új birodalmat nyit meg a számodra. Előhoz olyan képességeket, amikről nem is gondoltad, hogy benned nyugszanak. Lehet, hogy eddig rejtőzködtek, de most felszínre kerülnek és megmutatják kreativitásodat, ügyességedet, kitartásodat. A csipkekészítés feltölt, kiteljesít és boldoggá tesz. Szebbé teszed a környezetedet, mikro világodat. Örömet szerzel magadnak, másoknak és szebbé teszed az életet.

Legyél te is részese ennek a csodának!

Jelentkezz a csipke-suliba és végigviszünk azon az úton, ahol a szépség kiteljesedik.

Jelentkezek és szebbé teszem a világot!